دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تهیه لیستی از مفسدان اقتصادی گفت: اگر رئیس جمهور لیستی دارد آن را به آقای اژه‌ای و آیت‌الله لاریجانی بدهد، وگرنه تکلیف حرف‌های خود را روشن کند.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، محمدرضا راه‌چمنی دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه «دیروز، امروز، فردا» طی سخنانی در خصوص نقش رسانه‌ها در انتخابات ریاست جمهوری از منظر سیاسیون، با طرح این پرسش که چرا فضای انتخاباتی بازار داغی برای رسانه‌است، اظهارداشت: رسانه‌ها نقش‌آفرینی بالایی در انتخابات حداکثری دارند.

وی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند انتخابات مظهر حماسه سیاسی و مردمسالاری دینی است، لذا اگر بخواهیم حماسه خلق کنیم، ایجاد حماسه با بخشنامه نیست. بلکه باید فضایی ایجاد کرد که مردم از ته دل به این جمع‌بندی برسند که در انتخابات شرکت کنند. 

دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه افزود: برای خلق حماسه سیاسی، مقام‌های اجرایی و نظارتی نقش دارند و اگر نقش خود را به خوبی ایفا کنند، زمینه‌ساز ایجاد انگیزه در بین مردم می‌شود.

راه‌چمنی با اشاره به نقش ائمه جماعات در شکل‌گیری انتخابات باشکوه گفت: کسانی که در جامعه تریبون دارند مانند ائمه جماعات، می‌توانند در مورد اهمیت حضور مردم در انتخابات تاثیر مهمی داشته باشند. دانشگاه‌ها باید به سمت فعالیت در انتخابات حرکت کرده و دانشجویان به عنوان گروه‌های مرجع خانواده‌ها را توجیه کنند تا شاهد انتخابات پرشور و با حضور حداکثری مردم باشیم.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: رسانه‌های الکترونیکی، مکتوب، مطبوعات و رسانه ملی نقش مهمی را در این موضوع ایفا می‌کنند. حدود 5000 تا 2100 نشریه منتشر می‌شود که 152 مورد آن روزنامه و 350 هفته‌نامه و مابقی فصل‌نامه هستند؛ حدود 2.5 میلیون روزنامه، هفته‌نامه، فصلنامه و ماهنامه در کشور منتشر می‌شود، اما رسانه ملی نقش اول را در ایجاد بسترسازی برای مشارکت حداکثری در انتخابات دارد. 

دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه یادآور شد: اساس موضوع، صدا و سیما و بعد نشریات الکترونیکی و سایت‌های خبری هستند. لذا مطبوعات سخنگوی مردم هستند و مطالبات و انتظارات مردم را در خصوص انتخابات مطرح می‌کنند. 

راه‌چمنی با بیان اینکه رسانه‌ها از دو منظر در انتخابات نقش دارند، گفت: اول اینکه در بحث معرفی شخص رئیس جمهور و اختیارات و ویژگی این فرد نقش دارند و باید ویژگی‌های یک رئیس جمهور را به خوبی برای مردم بازگو کنند. نقش دوم این است که با اطلاع‌رسانی بالا و خوب جهت افزایش اطلاعات و دانش می‌توانند زمینه را برای انتخاب اصلح فراهم کنند.

وی ادامه داد: برخی روزنامه‌ها بعضا حزبی هستند که تعداد آنها کم است. روزنامه‌ای که حزبی است، طبیعتا دیدگاه حزب خود را مطرح می‌کند،  اما رسانه‌ها نباید کارکرد حزبی داشته باشند چرا که نقش رسانه‌ها اطلاع‌رسانی است. 

دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه افزود: در کشور ما به دلیل نبود احزاب قوی، رسانه‌ها کارکرد حزبی پیدا کرده‌اند. اما من در روزنامه همبستگی اخبار گروه‌‌های مختلف از جمله اصولگرا و بینابین را نیز منتشر می‌کنم. طبیعی است که اگر خبر حزبی وجود داشته باشد، هر رسانه‌ای آن را در اولویت قرار می‌دهد. ولی این به این معنی نیست که خبرهای دیگر را چاپ نکند. 

راه‌چمنی با بیان ا ینکه جامعه نباید تنگ‌نظر باشد، با طرح این پرسش که به طور مثال چرا روزنامه کیهان از یک طیف اخبار را منتشر می‌کند؟ گفت: چرا روزنامه‌های جام‌جم و ایران بیانیه‌هایی که منتخب به احزاب اصلاح‌طلب است را چاپ نکنند؟ این دیدگاه تنگ‌نظرانه است و در کشور ما جواب نمی‌دهد. 

وی خاطرنشان کرد: هیچ روزنامه‌ای نباید تنگ‌نظرانه باشد. نظرات همه احزاب مخالف را باید چاپ کنند، چرا که ما حزب‌نامه منتشر نمی‌کنیم. 

دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه افزود: برخی روزنامه‌ها حزبی نیستند، ولی در گرایش سیاسی خاصی هستند. آنها نیز نباید طیفی عمل کنند، چرا که حرف آخر را مردم می‌زنند. 

راه‌چمنی با بیان اینکه فصل‌الخطاب رسانه‌ها باید قانون باشد، گفت: رسانه‌ای که مدیرمسئول داشته باشد، باید پاسخگوی مراجع نظارتی و قضایی باشد. لذا رسانه‌ها باید قانون را رعایت کنند. 

وی با طرح این پرسش که رسانه‌ای که بداخلاقی را ترویج می‌کند، آیا نقش خود را در جامعه ایفا کرده است؟ گفت: انتقادی که رسانه‌ها از فردی دارند، نباید با توهین و تخریب باشد. می‌توان با برقراری جلسات هم اندیشی با مدیران مسئول مطبوعات آنها را توجیه کرد و نقش آنها را یادآور شد. 

دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه تاکید کرد: بداخلاقی انتخاباتی در خلاف قانون عمل کردن است؛ همه باید در کشور قانون را رعایت کنند و ما نیز در انتخابات باید قانون را ملاک قرار دهیم. 

راه‌چمنی ادامه داد: فرهنگ قانونگرایی و قانون محوری باید در جامعه گسترش یابد و نباید در مطبوعات بنویسیم که فلان فرد قانون را رعایت نکرد، چرا که شکستن قبح قانون کار زشتی است و اگر کسی جرمی کرد باید دادگاه به آن رسیدگی کند. عمل کردن خارج از قانون بدعت است و جواب نمی‌دهد. 

وی گفت: اگر گاهی به فردی در رسانه‌ها اتهاماتی وارد می‌شود، تهمت است و صدا و سیما باید به فردی که اتهامات به وی زده شده، حق پاسخگویی دهد. لذا باید منصفانه در مورد دولت‌ها رفتار کرد و نمی‌توان آنها را زیر سوال برد. 

دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه با بیان اینکه باید صدا و سیما برنامه‌ای بگذارد و از کاندیدایی که حرفی علیه دولت بیان کرده و دولت بخواهد که نظرات خود را بیان کند تا برای مردم روشن شود که آیا آن کاندیدا راست گفته است یا خیر، گفت: دفاع و دادخواهی حق طبیعی است.

راه‌چمنی یادآور شد: باید فضایی باز شود که در آن ایستایی وجود نداشته نباشد. رئیس جمهور معصوم نیست و می‌توان کارهای وی را نقد کرد. اما باید به وی هم اجازه داد که از خود دفاع کند و نباید به او ظلم شود.

دبیر کل حزب وحدت و همکاری ملی در برنامه با اشاره به اظهارات رئیس جمهور مبنی بر تهیه لیستی از مفسدان اقتصادی گفت: رئیس‌جمهور می‌"گوید لیستی را برای معرفی مفاسد اقتصادی دارم؛ نمایندگان مجلس پیگیری کنند که اگر رئیس جمهور لیستی دارد آن لیست را به آقای اژه‌ای و آیت‌الله لاریجانی بدهد. اگر نمی‌خواهد این لیست علنی شود باید آن را به مسئولین بدهد، چون مردم باید روشن شوند و این مسائل اعتماد مردم را کم می‌کند و باعث می‌شود انگیزه وجود نداشته باشد. رسانه‌ها باید این موضوع را پیگیری کنند و رئیس جمهور نیز تکلیف حرف‌های خود را روشن کند.

راه‌چمنی با اشاره به ایجاد ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی افزود: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی باید هر ساله گزارش جامعی بدهد و اقدامات پیشگیرانه خود را در آن مطرح کند. همچنین مجلس باید قانون ارتقای سلامت اداری و مبارزه با مفاسد اقتصادی را اجرایی کرده و بر اجرای آن نظارت کند و گزارش آن به مردم و مقام معظم رهبری داده شود تا زمینه برای حضور در صحنه‌های انقلاب، مخصوصا انتخابات فراهم شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس